Saturday, November 28, 2009

Sy en julgardin á la Hanna

Först tar man en panelgardin och delar den i två delar. I mitten, men inte på bredden utan på längden. Till och med jag fattar att dela den på bredden inte åstadkommer någonting.När man gör det á la Hanna så kör man inte med linjal, utan man viker ihop gardinen på längen och höftar. Sen syr man ihop den så man får en oerhört lång gardin.


När man gör det á la Hanna så orkar man inte byta undertråd utan kör vit undertråd och röd övertråd i tanken att det i alla fall inte syns så mycket. Sen zickzackar man och det är lite okaraktäristiskt och inte riktigt á la Hanna. Men t.o.m. hon fattar att så här skirt som organza fransar sig oerhört.Sen är det dags att sy kanalen som gör att man kan trä in gardinen i gardinstången. Gör man det á la Hanna så hoppar man över att stryka och nåla utan tror att 5 cm det fixar man utan allt det extra jobbet. Däremot så byter man undertråd till rött NU.

Som ni ser på bilden så är den här gardinen också ganska skir och genomskinlig, men den släpper igenom ljus så att köket inte blir för mörkt.

PS: en del av er har säkert redan fattat att jag inte använder mig av en panelgardin utan en riktig gardin som mäter 148x220 cm. Att använda sig av en panelgardin och skära den på längen hade betytt en oerhört smal gardin.

No comments: