Monday, January 23, 2012

Bokprat idag om sex och samlevnad

Idag ska jag ha ett bokprat. Det är en klass som just nu läser om sex och samlevnad, så jag har försökt hitta nya böcker som passar inom det temat.
Jag hade precis köpt in en drös med böcker, dels som bok&daisy (dvs man kan både läsa och lyssna samtidigt) samt som ljudböcker. De flesta av de ganska tunna, så jag hann läsa dessa igår.

Det är svårt att hitta böcker som inte problematiserar livet, utan som är positiva. Kanske ska inte tonåren vara positiv?

Två av böckerna skrevs av Christina Wahlden: Är det någon där? som handlar om Tea, 16 år. Hon har inte många vänner, så hon tillbringar mycket av sin tid vid datorn där hon får kontakt med "Jägarn". Han smickrar henne och genom att föra över 500 kr till hennes mobil, så får han henne att börja klä av sig ...

Gå ensam hem, handlar om Julia och Molly som fått tag i falsk-leg. De ska ha världens bästa kväll på Bellas bar, men dricker för mycket och när Julia går hem så är det någon som förföljer henne.

Den sista boken handlar om att Göra slut. Den är skriven av Dee Phillips.
Boken i sig är ganska spännande utformad, men bilder över hela uppslaget och ganska lite text. Den handlar om en tjej som väntar på sin kille, Max. Hon ska flytta till Australien och medan hon väntar på ställer hon sig frågan om hon ska göra slut med honom. Ju längre hon får vänta desto säkrare blir hon på att hon ska göra slut. Bara att hon får vänta på honom, bevisar att han inte är något att lita på.

No comments: