Monday, June 15, 2009

Prästvigning

Vilken tur att vi kom redan vid 10. Prästvigningen började kl. 11, men redan när vi kom så var det folk i kyrkan. Vi fick plats i början så vi kunde se allt som hände, även om det var en bit bort. Själva ceremonin tog cirka 1.5 timmar och för barnen var det trkigt, själv tyckte jag det var ganska ok. Man kan läsa lite hos Strängnäs stift om man är intressserad.
Linus som prästvigdes är barnens kusin Linus och i ovanstående bild är han i mitten.

I den här bilden är Linus i mitten, omgärdad av ??
Efter prästvigningen åkte vi till en lokal i närheten av Linus och Rebeccas hem för att äta lunch. Tyvärr kunde inte Linus, Rebecca, Maria och Uffe närvara. Dem var bjudna på lunch hos biskopen men vi åt gott. Linus med följe kom runt 15-tiden och då blev det kaffe med kladdkaka som smalt i munnen, samt presentöppning. I ett svagt ögonblick hade Linus sagt att han önskade sig manschettknappar - så han fick FYRA par ;-)
Han ska predika på söndag för första gången som präst. Det blir i Ytterselö kyrka.

1 comment:

Ingalill said...

Ingalill i Järna här: Rikard är ju ganska van vid prästvigningar vid detta laget så han tyckte det OK. Men vissa personer i gänget tyckte det var långt och någon lyckades dessutom somna.
Kanske du såg grabben: svart kavaj med gråa myspysbyxor och kryckor? En grov grå stickad socka på ena foten? Han borde ha synts eftersom de också kom i god tid innan.