Thursday, June 25, 2009

Hubert i klistret av Arne Svingen

Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker bilden på framsidan och dom som finns inne i boken är groteska. Tur är väl det att man kan lägga ifrån sig sina fördomar och ändå läsa böcker, vars framsida inte lockar en alls.
För böckerna om Hubert är små pärlor. Det här är nämligen den sjätte (sjätte??? Har vi verkligen köpt in alla?). Varje bok består av en kort episod i Huberts liv och i den här boken så ska man ta klassfoto, men han ser för j-g ut i håret. Det tycker i alla fall mamma och skickar honom till frisören direkt på morgonen. Men frisören tar alldeles för lång tid på sig och Hubert vill verkligen inte komma försent. Han har ju den strängaste läraren av dom alla: Nielsen. Och när frisören får ett telefonsamtal som ser ut att ta alldeles för lång tid så tar Hubert ett drastiskt beslut. Han tar en den elektriska klippmaskinen - hur svårt kan det vara - och klipper till.
Klippmaskinen far som en gräsklippare genom hans hår - hela vägen från pannan över huvudet och ända bak i nacken.

Det här är en helt underbar bok, snabbläst och jag skulle rekommendera den som högläsning. Den här boken kan man dramatisera med sin röst på ett enkelt sätt och man skrattar tillsammans med sina barn.

Finns på adlibris för 74 kr.

No comments: