Thursday, June 25, 2009

En natt på Daemon Hall av Andrew Nance

Skräckförfattaren Ian Tremblin har utlyst en tävling där ungdomar ska skriva skräckhistorier, och de fem som skrivit de bästa historierna får komma till det stora hemsökta Deamon Hall och spendera en natt med att berätta sina historier. Den som stannar (och överlever) hela natten ska få sin berättelse publicerad.
Wade är en kille som älskar skräck och Ian Tremblins böcker, och nu står han framför Deamon Hall tillsammans med fyra andra ungdomar- Kara, Chelsea, Chris och Demarius.
10 ljus är det enda som lyser upp huset och tanken är att alla ska läsa sina berättelser högt, och sedan släcka ett ljus. Sedan ska alla berätta en spökhistoria fritt ur huvudet och släcka ytterligare ett ljus. Men sedan försvinner Chris, och huset verkar ha sin egen plan för natten...

Det som är mest spännande i boken är berättelserna som ungdomarna läser. Du skulle kunna plocka ut dom och ha som noveller i en skräckbok. Däremot är själva ramhandlingen med Daemon Hall är inte så spännande. Den känns ganska förutsägbar.

No comments: