Sunday, October 11, 2009

De starkare av Inger Frimansson

I morgon kommer en klass och jag ska prata om några böcker, bland annat denna av Inger Frimansson.


Den handlar om hur de starkare ger sig på de svagare. Den har samma handling som en av Tommy & Flisen-böckerna, skillnaden är att den här har en äldra målgrupp.


Den handlar om Jak och Aster som har flytt till Sverige. Nu har dem hamnat i blickpunkten för Kellers gäng, som hotar och trakasserar dem. Bland annat försöker man få Jak att stjäla en guldstatyett genom att hota att kidnappa hans lillebror, Svan.


Jag gillade boken. En annan bok jag också läser för i morgon är Fritt fall av Robert Muchamore. Jämfört med boken av Frimansson så är det här bara skräp. Det handlar om spioner och det är möjligt att boken skulle kunna bli bra, men nu förstörs det hela för mig av att författaren inte lämnar någonting alls åt fantasin. Allt måste skrivas ut och ingenting lämnas oskrivet.
Men det kanske finns en målgrupp för den här boken också. Det är nämligen så att ungdomar har svårt med läsförståelse och då kanske den här boken är perfekt där allt skrivs ut. Det är ju en variant av lättläst, visserligen med mycket text - men ändå inget utrymme för missförstånd.

2 comments:

Minna och Ella said...

Gick det bra när klassen var där? Hur ska vi göra med våran voulez-vous resa? Var inte ledsen över Morot, det som hände hände... inget att göra något åt. Jag vet att det är tungt och jobbigt, men nu är han och håller Pigge sällskap, eller hur? Du är ändåså bäst och rockar fett osv osv... Kram

Den hemliga bokvännen said...

Kära bokvän! Nu har jag väntat en vecka på pocketleverans för vdarebefordran till dig. Snart börjar jag misströsta - paketet ska ju skickas senast i morgon! Vill du att jag ska skicka dig pysselt som ligger här hemma och väntar imorgon och pocket sedan, eller är det ok om jag inväntar mitt försenade paket? Alternativt så försöker jag få tag på något helt annat läsbart och skickar det beställda nästa månad? Jag håller alla tummar för att avin hamnar i lådan med dagens post! Kram!