Monday, December 15, 2008

Vem är läsaren?

Brian Selznick har skrivit denna annorlunda bok "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret"
som enligt bibliotekssorteringen är ämnad för barn runt 10-12 års åldern. Bokslukarbarn.
Den handlar om Hugo Cabret som har förlorat sin far och nu "tas om hand" av sin farbror. Farbrorn lär honom att ta honom klockorna på tågstationen. Hugo har en hemlighet. Innan hans far försvann så hade han hittat en automat på museet. Automaten är en robot och när hans far försvinner i en brand på museet så räddar Hugo automaten och bestämmer sig för att reparera den. Han tror nämligen att automaten när den fungerar, ska skriva någonting som gör att Hugo kan gå vidare med sitt liv.
Det är själva ramberättelsen. För att klara av att laga den här så måste Hugo stjäla saker, hans farbror försvinner så han måste själv klara av klockorna och låtsas att farbrorn fortfarande finns kvar med mera.
Brian Selznick har gjort en tjock bok. Över 530 sidor, men han blandar skrivet med teckningar och foton som för berättelsen framåt.
Men vem ska läsa den här boken? Jag kan inte riktigt se läsaren framför mig eller inse vem av alla barn som jag känner som jag skulle kunna rekommendera boken till.

2 comments:

云南信息港游戏 said...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心

decorative fishing net said...

Good article, good things, good feelings, good BLOG!
Saftey Net