Friday, September 14, 2007

13 september

Dagens steg:

Hanna 18573
Ninni 7887
Ida: 7011

Äntligen fick jag rejäla promenader och steg! Fick min "all-time-high" idag på 18573 steg, tack vare en promenad mitt på dagen.

Gick den runda som jag kallar Legolandsrundan. Jätteskönt ute!

Sen åkte jag till Stockholm på en föreläsning. Den började inte förrän 18.30 så jag åkte dit tidigt. Gick av i Söderholm och gick till Internationella biblioteket. Hann med att gå in på Marias garn (köpte garn och mönster till två par muddar), SkapaHobby (hittade lite smått och gott, bl.a. sådant som kommer att bli perfekt till scrapping om London), Sol och Måne (köpte fyra blusar) ...

Upplevde en sak i Stockholm som jag tidigare inte har upplevt: väckelsemöte. Kan inte kalla det något annat. Det stod två kvinnor som sjöng och sen intervjuade den ena den andra om hur hon blev troende vid tolv års ålder och fick en ny far i Gud. Mycket märklig upplevelse! Tonläget var precis det som finns i filmer man ser från Usa, eller de här väckelseprogram som finns på tv.

Föreläsningen jag var på var det här:

13 september 2007

Behövs en litterär kanon och vad är en klassiker egentligen? Hur kan man arbeta med dem i skolan? Internationella biblioteket och Myndigheten för skolutveckling inbjuder till en seminarieserie om böckerna i nyutgivningen av serien Alla Tiders Klassiker.

Föreläsaren Christina Nygren är docent i teatervetenskap och specialiserad på östasiatisk dramatik och teater. Föreläsaren Stephan Larsen är lektor i litteraturvetenskap och specialiserad på utomeuropeisk och postkolonial litteratur.

Christina Nygren och Stephan Larsen berättar om de titlar från Asien som valts ut och föreslagits till serien:

Att leva av Yu Hua
Skogens salt av Nguyen Huy Thiep
Berättelsen om Genji av Murasaki Shikibu
Den blinda ugglan av Sadeq Hedayat
De små tingens gud av Arundhati Roy
Gilgamesheposet och
Färden till västern av Wu Cheng’en.

Sen kom det till två böcker, som man hade antagit i mötet som hölls förra veckan. Båda är lyrik och den ena är Bashos haiku-dikter och den andra var en antologi:

Idag fick jag min diskmaskin och idag var jag tvungen att lämna tillbaka den. Den fick inte plats!!! Suck! Och ändå hade jag mätt och talat om att hålet är 59 cm. Säljaren sa att det skulle funka för har jag haft en diskmaskin där förut eftersom det är ett standardmått.
Installatörerna fick inte in den. Däremot fick droppskyddet som är 60 cm plats.
När jag åkte tillbaks till affären och pratade med säljaren så verkar han anse att installatörerna var klåpare. Om droppskyddet får plats och det är större än diskmaskinen så borde diskmaskinen också få plats! Jag har ingen lust att betala för frakt och installation en gång till, så nu vet jag inte vad jag ska göra.
Hålet kanske inte är jämnstort, utan större nere än uppe. Får mäta strax.

Är på väg att köpa nya köksluckor. Blir inte alls vad jag hade tänkt mig från början, men kan bli riktigt snyggt ;-)

1 comment:

Våra dagar... said...

Wow... vad duktig du var som kom upp i över 18.000 steg... Heja syrran... go, go, go...