Tuesday, May 17, 2011

Kärt barn har många namn - not

Igår var det dags för en efterlängtad aktivitet. Vårvandring med Bertil. Bertil - det är kommunens miljöstrateg som skriver naturtips på kommunens hemsida. Jag har tidigare varit med på en gökotta och bara väntat på nästa tillfälle.

Destinationen var en halvö vid Båven, kallad Klubben.
Vi möttes av dessa nyfikna gutefår. De sprang mot oss och bräkte högljutt.
Visst är det vackert? Nu är vi i närheten av där vi ska fika.
Hur var det nu med kärt barn som har många namn? När vi började gå mot Klubben, så dök det upp en och annan mygga. Sen måste mygg-mistluren gått för det blev bara fler och fler. När vi satt och åt vår medhavda matsäck vid Klubba kyrka så var det svårt att koncentrera sig på maten. Jag tror dock mina medvandrare hade det ganska ok, för alla mygg verkade dras mot mig. Jag måste ha dödat minst 20 stycken ...
Men sen när vi började gå tillbaka ... Det hade mörknat i skogen. Det var fuktigt. Myggen älskade det. De små prickarna som syns dansande i bilden - det är MYGG. Då kan ni kanske tänka er hur det var för oss som gick?

Slutsats: Mygg, itikka, mosquito - Det spelar ingen roll hur många namn jag kan. Myggen blir inte kärare än så.
Den här bilden tar jag bara med för att visa att jag har fattat hur man får dessa solstänk när man fotar :-) Hade det inte varit så förbenat med mygg, hade jag kunnat experimentera mer.

Kom upp i 20 334 steg igår och idag har jag stubbar till ben. Så segt att röra sig.

1 comment:

evey said...

I know you have left swapbot, but it would be nice if you returned and rated people that have sent you stuff. They deserve their 5's.

p.s. if you want to try and return I would be happy to help you. Swapbot passed a new rule a few months ago that says that feedback cannot be changed after 6 months. So if you try and come back a year from now you'll never be able to get rid of those 1's.

Think about it. swapbot is a great place and people do forgive and forget.