Saturday, May 28, 2011

Kärlekens vingslag - vernissage på biblioteket

I torsdags, den 26 maj hade vi vernissage på biblioteket. Det är Mikaela Kayl som har skrivit dikter, som sen Christina Eriksson har använt som inspiration för att måla intuitiva tavlor och Ragnhild Mao improviserade till dessa dikter under kvällen. Här berättar Ragnhild och Christina om att man kan köpa ett cd-fodral på en tavla och då får man tillhörande musikspår, samt dikten den är inspirerad av. Under kvällen lästes en alldeles ny dikt. Christina hade fått läsa den tidigare, men Ragnhild hade aldrig inte hört den. Med inspiration från dikten målade Christina denna tavla och Ragnhild komponerade ett nytt stycke.

Den tavlan kommer att smycka mitt hem, för jag har köpt den. Den ser inte ut riktigt som man kan ana på bilden. Det orangea som finns i mitten på bilden har målats över och det blev det en mer harmonisk tavla.

Den 1 juni kl. 18 är det vernissage på Björnlunda bykrog och jag kan varmt rekommendera det. Kommer nog att åka dit med några arbetskamrater om ingenting kommer emellan.

No comments: