Tuesday, January 27, 2009

Tågåkande

Vad är det som gör att tågåkande inte funkar för mig? Jag undrar om jag var riktigt klok som beställde en resa till Köpenhamn med tåg. Idag kan ingen lastas för tågförseningen dock.

Jag hade varit på kurs i Stockholm. Den slutade 16 så jag gick till Centralen där alla tåg söderut var inställda på grund av en olycka.

Det blir rena kaoset! Folk står och tittar på monitorerna och försöker lyssna på mer information.

På monitorerna står det att tågen är inställda – MEN tågen mot Södertälje verkar gå. Men det visar sig vara fel – de står också stilla.

Så vad gör man? Vad får man för besked? Jo, det kommer att komma ersättningsbussar, men det bästa är att ta tunnelbanan till Skärholmen och sen ta bussen till Södertälje, för det verkar ta tid innan bussarna kommer.

Men får en snilleblixt. Ringer lillasyster som jobber i Stockholm och säkert har bättre koll än vad jag har på hur man tar sig därifrån. Jodå, hon är kvar i stockholm och säger att jag ska ta mig till Hornstull. Var sjutsingen ligger Hornstull och hur kommer jag dit? Jo, röda linjen mot Norsborg  tar mig till Hornstull och där står lillasyster och väntar på mig som den räddande ängel hon är. Sen tar vi bussen till Salem, där jag byter buss och hamnar på Rönninge station. Jag hinner med 17.26 tåget för den går inte förrän 17.50. Trångt är det, men vad gör det. Jag är på hemväg!

Inte är det enkelt att ta sig ut från parkeringen på Östertälje. Tog mig 11 minuter att komma därifrån…

 

Men nu  efteråt undrar jag. Varför låter man sig dras med i kaoset? Jag kände mig som ett förvirrat får som behövde bli ledd därifrån och fortfarande inte riktigt har fattat hur jag kom hem ;-) Nästa gång, då vägrar jag. Då tänker jag handla en god bok på pocketshop, kaffe och en bakelse och sätta mig ner och njuta av den extra tiden jag får där jag inte kan göra någonting annat än vänta. Istället för att harva runt och försöka ta mig hem.

 

Det som hände idag i Älvsjö är en totalt onödig olycka. En ung kvinna pratade i sin mobil, medan hon gick över på en övergång (bara för personal) och blev överkörd av ett X2000 tåg. Så ledsamt, så onödigt …

 

 

1 comment:

Ingalill said...

Usch så hemskt!

Jag skulle aldrig ens komma på tanken att sätta mig på pendeln själv... 11 år i Södertälje så har jag kanske varit 4-5 ggr i Stockholm och då alltid med gubben min. Han hittar....