Tuesday, February 21, 2012

De som går igen av Marcus Sedgwick

Adlibris: " När skogshuggaren Tomas och hans son Peter mitt i vintern slår sig ner i den ogästvänliga byn Chust, gräver Tomas ett brett dike runt deras hus och låter den framforsande floden fylla vallgraven med vatten. Peter förstår inte varför hans pappa gör detta, eller varför han bär med sig en avlång, illa medfaren låda vart de än reser och vars innehåll Peter aldrig får veta.

Men Tomas är en man med ett hemligt förflutet, ett förflutet som för död och förintelse med sig. När de döda i Chust börjar resa sig ur sina gravar måste både far och son möta en själlös fiende och gå ett skrämmande öde tillmötes.

Marcus Sedgwick har efter grundliga efterforskningar om vampyrlegenderna förlagt sin historia till ett avlägset och illavarslande landskap i 1600-talets Östeuropa. Men De som går igen är mer än bara en vampyrberättelse. Det är berättelsen om en far och hans son, om förlust, försoning, ung kärlek och beslutsamhet."

Mina åsikter: Det tog ett tag att komma in i boken, som var seg i början. Det blev aldrig en "vanlig" vampyrberättelse som Twilight-böckerna utan den blev så mycket mer ... Ibland kunde jag tycka att huvudpersonerna var för unga för själva berättelsen ... Men läsvärd och nu ska jag försöka få tag i Sedgwicks: "Revolvern"

No comments: