Friday, April 23, 2010

Hur uppfostrar vi våra barn - egentligen?

Jag har på senaste tiden funderat mycket på hur vi egentligen uppfostar våra barn.

Att ingen ska mobbas, känna sig utanför, bli trakasserad - är ju självklart. Men varför lyckas föräldrar inte få fram detta till sina barn? Vet föräldrar hur barnen beter sig i skolan eller hålls det "inom" skolans väggar?

Huvudlöss, droger - det är sånt vi föräldrar får hem brev om - men mobbningen, klimatet på skolan - varför skrivs det aldrig om det? Hur många är det egentligen som röker hasch jämfört med hur många som mår dåligt?

Är det ok att tjejer och killar som går i korridoren får glopord efter sig? Att man får hemska lappar i sitt skåp? Är det ok att man säger att dig jobbar jag inte med för du stinker? Är det ok att läraren då låter den som säger det byta plats? Vad indikerar det: a) du har rätt, den andra personen stinker eller b) jag bryr mig inte?

ALLA, vare sig man går i skolan eller är 40 och jobbar, ska kunna känna sig trygga där de är. I skolan går man för att lära sig för livet, inte för att förstöra sin eller andras framtid.

Varför ska det vara så f-iing, j-a svårt att förstå!

2 comments:

Anonymous said...

IS VERY GOOD..............................

Gololo said...

Tjena!
This is Gololo. I tried contacting you through PostCrossing. I sent you a postcard (ES-71335) over 60 days ago from Spain. Then a second one in case the 1st one was lost. And I got no answer to any of them.
Did you ever get them? =)