Sunday, April 12, 2009

Baby-shower


Sussu har baby-shower idag. Vi kom sent, vilket är ovanligt för den här familjen. Krisse ringde när vi skulle åka och berättade att hon inte kunde komma för hon hade ingen skjuts. Så vad gör man som mamma då? Jo man sätter Ninni bakom ratten och säger att vi åker via Trosa. ;-)


Sussu hade fixat tävlingar så vi gjorde tre stycken före fikat och tre stycken efteråt. Den första handlade om Sussu och Steven, man skulle gissa rätt på saker som Stevens efternamn, hur mycket Sussu har gått upp, när babyn är beräknad med mera. En av frågorna handlade ocksåå om bebisens kön och som ni kan se på kortet jag gjorde så vet jag könet. Minna vann (duh!) och fick det första kinderägget. Jag vann också ett kinderägg, fast på tävlingen som handlade om barnsånger. Man hade tagit bort ett ord och så skulle vi gissa vilket ord det var - eller om man var ett proffs som kunde sina låtar så behövde man ju inte gissa. Jag hade 12 poäng av 17.

Till fikat hade Minna bakat jättegod äppelpaj och mamma gjort pirog. Behöver väl inte ens skriva att det var gott. Sen var det dags för presenterna.
Sussu får en babyfilt i siden. Hon får en "blonde moment" och frågar om det är ull?
Sen var det dags för fler tävlingar, varav den sista handlade om att provsmaka på fyra barnmatsburkar och gissa vad det var för något i dem. Päronpure, havregrynsgröt, lasagne och mangopure tror jag det var i dem.


Hur många blöjor får plats i lådan? Great minds think a like - jag gissade på 63 och Minna på 64. Vi hade fel båda två!

1 comment:

sussu said...

haha, du skriver alltid så roligt! blonde moment gillade jag skarpt! :)